Juhannuksen muistikuvat

 Onnistuneen juhannuksen muistilista:

1. Juhannusjuomat: 

Lapsille litratolkulla limpparia, jotta ravaavat varmasti laiturille ja takaisin mahdollisimman tehokkaasti.

2. Paarmat:

Lapset saa pysymään kuitenkin sisällä tarvittaessa kissankokoisten paarmojen avulla.

3. Tappaminen:

Vaatii kuulema eräänlaista luonnetta. Tehokkaasti niittasin raatoja raatojen perään ilman minkäännäköistä katumusta. Poljin päälle kolme kertaa, ettei jää ainakaan kitumaan.

4. Kärpäslätkä: 

Avuksi voi ottaa lätkän ja iskeä vierustoveria, vaikkei siellä tapettavaa ollutkaan. Lauantai -iltana viimestään takavarikoitu, sillä porukka on sitä mieltä, että tulee mieluummin syödyksi kuin lyödyksi. Harmi.

5. Vartaan kypsytys:

Uimapatjalla maatessa on hyvä kääntää varras ympäri, jotta paistuu tasaisesti. Sunnuntaina alkaa nahka irtoamaan ihan iteksiään ja alkaa olla valmista.

6. Marinointi:

Vartaan voi halutessaan marinoida muutamalla alkoholijuomalla päivittäin. Silloin varrasta saa kypsytellä rauhassa yksinään ja maku tarttuu luihin asti.

7. Juhannussauna:

Kun varras alkaa olla sopivan kypsä, tehoa lisätään vihdan/ vastan käytöllä. Pientä kihelmöintiä saattaa tuntua siellä ja täällä, ihan kuin liha alkaisi irrota luiden ympäriltä.

8. Juhannusheila:

Kun puoliso tulee viereen pienessä pierussa, menee kaksi sekuntia ja poraus alkaa. Pakenen paikalta, lataan tinderin ja mietin, olenkohan nyt myöhässä heilani kanssa. 

9. Juhannuskukat:

Lapset tekee kukkakimppuja. Jännästi vain kaikki rauhoitetut yksilöt löytyi. Ei kun tyynyn alle. Jos se tindermätsi olisikin uhanalainen laji.

10. Pakollinen grillaus:

Ei tarvitse viritellä grilliä tai nuotiota. Hampurilaispihvit paistuu käsien välissä, tasainen tirinä vain kuuluu.

11. Puhu henkeviä:

Lasten mentyä nukkumaan puhu aikuisten juttuja. Eli rikittele nuotiota ja kiroile, kun ei syty.

12. Rauhoitu:

Katsele vielä järvelle rauhassa ennen kotiin lähtöä. Älä huomaa lapsia, jotka jo repivät toistensa päitä irti, sillä viikonloppu on ollut aivan liian pitkä. 

13. Kotiinpaluu:

Astu kotiin ja huomaat, että kukaan ei ole siivonnut sinun puolesta. Samat pyykit odottaa narulla ja keittiöpöydälle mahtuu häthätää yksi lusikka. 


Reissusta jäi käteen kolmen päivän univelat, autollinen pyykkiä, suhteellisen voimakas marinadi ja muutama muistikuva.Kommentit