Coktaili

 Tiedättekö sen mainoksen hotellista. Pyörii jatkuvasti ja siinä epäonninen mies pudottaa sormuksen ja se kiertää kädestä käteen ja palautuu omistajalla. Ja luvataan tehdä elämyksiä.

Mietin tässä kaksi viikkoa sairastaneena, että kun se sormus siihen lasiin tipahtaa ja se on käynyt kymmenen ihmisen kädessä, että morsiamellahan siinä melkoinen coktaili kätösissä. Sormuksen lisäksi liuta pöpöjä. Juodessaan vain ajattelee, tuleeko noro vai korona. Tai eihän se morsian sitä tiedä, mikä sieltä napsahtaa. Ihan kuule yllärinä iskee.

Ehkä tähän vaikuttaa oma sairastelu, ettei oikeastaan jaksa ymmärtää mitään. Eilen olisi ollut joku lastentapahtuma. Ajattelin vain kauhulla, jos pari sataa lasta on samassa tilassa, mikä sieltä tulee seuraavaksi. Ei menty, jännä juttu.

Mutta koska olen tässä nyt pari viikkoa sairastanut, päätin vaivata lääkäriä tänään. Oli huono päivä. Päivystys oli kuin villilänsi. Maanantai ja niin paljon känniläisiä. Maanantai?!! Istuin siinä juoppojen keskellä kuin paikallisessa räkälässä ja mietin, mitä helvettiä minä teen täällä selvinpäin.

Onkohan tämä vaiva sittenkään tämän arvoista? Pääsin kuitenkin sisään ja huippua palvelua sain. Liekkö johtunut siitä, että välillä on mukava hoitaa selväpäisiäkin asiakkaita.

Minä jatkan sairastelua. Hoitajan ohje aika napakka, että sairasloman voisi tällä kertaa pitää ihan loppuun asti. Sitäkö varten se on?

Meinasin viedä lapsen huomenna hoitoon ja nukkua. Sanoin ojentavani hänet tikun nokasta autonikkunasta, ettei pöpöt tartu.

En tiedä, mikä coktaili se itselle seuraavaksi sattuu. Veikkaan, että alkaa heti ensi maanantaina.

Kommentit