Kylmyys

 Pitäisi olla kevät, auringon paistaa ja lämpötilan kohota. Eipä paista ei. Lämpötila roikkuu niukasti nollan tällä puolen, tuuli tekee siitä entistä kylmempää. Remontti on alkanut ja mökki vetää tilapäisesti hiukan vääristä paikoista.

Tästä on seurannut sellainen kestoitutus. Suorastaan vihaan kylmyyttä. Minua ei saisi alastomiin selviytyjiin edes miljoonalla. En kerta kaikkisesti vain kestä kylmää. Ja kyllä tämähän on vain pukeutumiskysymys. Ja osaan laittaa vaatteet kitisemättä päälle silloin tällöin. Mutta kyllä minä tarvitsen lämpöä, että selviää taas talvesta.

Yleisestihän on tiedossa, että heitän välihousut juhannussaunaan ja äkkiä takaisin. Bikinejä pidin viimeksi vuonna, vuonna.. vuonna, noh oon minä niitä joskus pitänyt. 

Kesäksi vaihdan vain hiukan lyhyemmät villasukat. Harvoin on niin hyviä kelejä, että tarkenisi ilman toppahousuja. Kesärenkaat kyllä autoon vaihdettiin, mutta untuvatakki on ja pysyy.

Tässä kylmyyden keskellä on tullut pari ajatusta, mitkä on ainakin mieltä lämmittänyt:

1. Ollappa Bill Gatesin vaimo. Kirjoitat nimen yhteen eropaperiin ja muutama milli tipahtaa tilille. Ei varmaan kylmäisi enää koskaan. ( Jos minä eroaisin, jäisi kasa lainaa ja huonosti käyttäytyvät koirat.. ja lapset. Ei siis vaihtoehto)

2. Loma Kreikan lämpöön. Oi sitä ihanaa aurinkoa ja lämpöä. ( Korona. Eli ei).

3. Opettaisin koirat nukkumaan vieressä. Kyllä, ne eivät vielä sitä tee. ( Sinne ei mahdu enää itse, jos ne kerran sänkyyn päästää).


Lapaset, tuubihuivi, pipo, villasukat, toppatakki ja kahdet housut, näillä mennään. Mutta joka päivä voi kehaista itseään, hienosti puit päälle, eikä mennyt yhtään tappeluksi. 


Kommentit