Voihan aita

 Aamulla töihin lähtiessä huomasin portin toisella puolella pari jäniksen papanaa. Lähelle ne uskaltautuvat. Olen kyllä pyöritellyt sitä mielikuvaa päässäni, mitä tapahtuisi jos se portin tälle puolelle eksyisi. Mutta toistaiseksi tyytyvät vain ärsyttämään aidan takana ja tekemään tarpeensa tarkoin suunnitellulle kakkavapaalle- alueelle. Tosin sehän koski vain koirankakkaa.

Papanat näytti yllättävän tutuilta. Juu, Royal Caninin säkissä. Laitoin yhden pavun säkistä papanoiden viereen ja äkkiseltään näyttää aika samalta. 

Herääkin kysymys, onko minulle siis myyty 15 kg jäniksen kakkaa 80 eurolla?🫣 ( Oisko city-kanin kakka halvempaa, kun se ei ole niin luonnonmukaista?)

On se muuten pätevä tuo koira-aita. Ystävän koira hyppii näin talvisin yli ja portti on mallia:  Läimäise tassulla, niin vapaus koittaa. 

Mutta mitäs ne meidän koirat tekee? Katsoo hölmönä, et miten se kaveri tonne toiselle puolelle pääsi. Porttia ei edes kokeilla, eihän se aukea kuitenkaan. Aidassa on metrin aukko, mutta ei toinna lähteä, kun liian paljon lunta. Ei se aina ole lumi keltaisempaa aidan toisella puolen.

Pitää se lapsetkin tontilla. Arvelin viikonloppuna tehdä puuhommia ja sanoin uhmaikäiselle, että voi mennä hiihtämään aidan toiselle puolelle. Koska luistaa paremmin. No oikeasti halusin hänestä hetkeksi eroon. Eiku.

" Ei voi mennä, kun ei oo ketään, kuka vahtii!" Ihanko totta. Metrinen aita on kutistunut puoleen näin talvella, että on todella suuri mahdollisuus, että näkisin sinut ihan täältäkin.

Mutta on muuten koko rahan arvoinen. Pitää jänikset poissa, koirat tontilla ja lapset pihassa, vaikkei haluaisi.

Kommentit