Karahka ja liisteripuuroa

 Istun yhtenä iltana vasu-keskustelussa, parina iltana harrastuksissa. Ei minkään näköistä omaa aikaa nyhrätä kodinhoitohuoneen kaapissa. 

Olenko maininnut, että noita metatöitä on ollut ihan riittävästi viime aikoina? Selvittelet toimintaterapiaa, hoitoaikoja miljoonan kerran, kun puolison työvuorot vaihtuu useammin kuin minun kalsarit. Terapiasta sanottiin tietenkin, ettei sitä tässä kylässä järjestetä, aja sadan kilometrin päähän. Ja vatut. Mutta sehän on lapsen parhaaksi. Olkoon vaikka presidentin parhaaksi, mutta ei kiitos. Mutta kun... No kukas sen sitten maksaa, sen menetetyn työajan ja bensan? No, mutta kyllähän tässä kyse lapsen tulevaisuudesta ja se on vain kolme kertaa. Kolme? Dollarin kuvat pyöri silmissä.

 Hetken (viikon) hermoja tasailtuani ehdotin, että miksi se terapeutti ei voisi tulla tänne. Jos nyt sattuu olemaan niin, että meidän lapsi ei ole kylän ainut, joka sitä tarvitsee. Voisihan sitä kai niinkin tehdä. Aivan, ihanko totta. Vittu. Ei kun siis vattu, VATTU!

Tällä viikolla ei siis ole kerinnyt kotiin ajoissa ja kodin lämpötila on jo ovella ilmoittanut, että mitäs läksit. Uunit tulille, koira ulos, koira sisään. Lapsi huutaa, miksi ei oo sinistä viilistä. Vastaan, en tiedä. Hän päättää jatkaa vinkumisella ja tarjoan hänelle tuohen palaa ennen kuin heitän sen uuniin. Voin kyllä voidella, jos ei kuivana mene. Teini pyytää viikonlopuksi Halloween- asua. Eikö tätäkään asiaa olisi voinut hoitaa ihan pikkusen aiemmin? 

Ja sit lapsi suihkuun, teini osaa onneksi jo itsekin. Olen ravannut nyt uunilta ovelle, siitä kautta suihkuun ja takaisin. Ei lämpene mökki, eikä sydän. Ei sitten millään.

Ja Vasu vielä kertoi vanhemmuuden huonoutta, pitäisi askarrella, hyppiä, taputtaa eri rytmeihin. Milloin? Missä välissä? Oikeasti? Mutta ilmeisesti se hyvä vanhemmuus mitataan pahvissa ja paperiliimassa.

Tämän iltaa olen miettinyt, että kuka helvetti käsikirjoitti tämän minun elämän. Melko surkeaa tekstiä ja juonenkäänteitä. Unohtui kokonaan ne ruusut ja hattarat. Tilalla vain jukka palmua muistuttava karahka ja liisteripuuroa. Kauraa, jos oikein tunnistin.


Kommentit