Sanapaino vai blogitäplä

 Kun on jauhanut tätä blogia pari vuotta, niin nyt on sitten se aika miettiä, että toiskohan tämän ulos kodinhoitohuoneen kaapista. Sitä käy sisäistä kamppailua siitä, onko se teksti tarpeeksi hyvää blogiksi.

Opin olemaan miettimättä. Tämä on minun epäonninen blogi, joka on just sellanen kuin sen haluan. Kirjoitan juuri siitä, mikä tuntuu hyvältä, oli se sillä hetkellä lapsen kalsarit taikka rakkaus. Olen jättänyt jo kauan sitten muiden miellyttämisen. Koska se ei vain toimi. 

Olen tehnyt tutkimustyötä, kuinka sitä blogia saadaan sit näkyväksi. Käytän alustana tällä hetkellä tätä blogitäplää ( blogspot). Koska se on ilmainen. Mutta vaikka alusta on googgelin oma, ei se kuulema hirveästi tykkää tästä täplästä. Sitä en tiedä miksi, koska en saanut tätä asiaa vain aukeamaan kahden aikaan aamuyöllä. Yllättävän paljon se kävi kyllä tunteisiin, en ymmärrä miksi.

No vaihtoehtonahan olisi siirtää koko blogi sanapainoon eli wordpressiin. Ilmeisesti tämä toisi näkyvyyttä. Sitten pitäisi ostaa domain sekä laittaa blogi hotelliin. Hotelliin?!! Miksi sen pitäisi sinne päästä, kun minäkään en ole päässyt sinne viiteen vuoteen. Ja mistä sitä sitten tietää, onko se sviitti vai joku murju. Onko parveketta, aamupalaa tai kylpyammetta? Huonepalvelua tai siivousta?

Kuten arvata saattaa, hotellissa olo ei ole ilmaista. Niissäkin hinnat vaihtelee, on kotimaisia toimijoita sekä ulkomaisia. Toisissa on monta sataa sähköpostia ja hirveästi tilaa. Kun en oikein tiedä, mitä niillä ylimääräisillä neliöillä tekisin, kun olen tottunut kirjoittamaan kaapissa.

Ja saisinko siirrettyä koko sisällön sinne vai tarkoittaisiko se jokaisen jutun viemistä yksittäin sinne hotelliin. Kuulostaa ihan siltä, että tuppo taikka toinen saattaa irrota taas päästä.

Lisäksi se raha. Kun ei oikein tiedä, mistä sitä oikeasti maksaa. On helppoa pitää yllä blogia, johon minä vaan kirjoitan. Ei tarvitse ajatella muuta, keskittyä vain vartti viikossa luomaan laadukasta jaskaa ihmisten luettavaksi.

 Ja tietokonetaitoni on huonommat kuin uhmaikäisellä lapsellani. Eikä kyllä ole sitä konettakaan. Menestys on siis taattu, ei jestas.

Tätä pitää ehkä tutkia hiukkasen tarkemmin. Saattaa olla, että päivänvalossa asia näyttää hiukan selkeämmältä. Vai osaatko sinä kertoa minulle, onko siitä selkeästi mitään hyötyä, jos sen blogin siirtää sinne? Ja onko hotellin valinnalla väliä?  Ja saako sille rahalle vastinetta?

Alusta kuin alusta. Kirjoitan silti. Kaapista tai hotellista. 


Kommentit

 1. Auts, en kyllä osaa auttaa yhtään! En tajua atk-maailmasta yhtään mitään ja mun blogitaidot on sielä reilun kymmenen vuoden takana, kun aloin kirjoittelemaan täyttääkseni työttömän arkeani.
  Mutta jos nyt oikein tulkitsen, niin mietit voiko blogilla tienata vähän ekstraa? Tai sitä mä ainakin joskus mietin ja sitten melkein kuolin nauruun, kun tajusin, että ne mun kolme päiväkävijää ei todellakaan toisi ropon ropoa. Pitäis olla joku hemmetin kuuluisa muotibloggari tai muuta mehevää. Mä oon niin mummo näissä(kin) asioissa. Tosin toi blogilistalle liittyminen toi jokusen lukijan kyllä.
  😄 Nyt mä tulin hölöttämään tänne kaikkea, mistä ei oo mitään hyötyy…

  VastaaPoista
 2. Tyhjä hölötys on usein parempi kuin hiljaisuus 😀 Minulla on ihan päivätyö, mutta haluaisin nähdä olisiko minusta bloggariksi, saisinko vain alustan vaihdolla lisää lukijoita vai pitäiskö vain kirjoittaa paremmin 😀
  Juu, ei minustakaan muotibloggariksi ole, jos katsoo risaisia housujani. Mutta kyllähän se ois kiva nähdä iskeekö se normaaliarki kaikkine virheineen yleisöön vai ei.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä sä kirjoitat aivan loistavasti!! Siis sun blogi on todella aivan hemmetin hyvä blogilöytö piiiitkästä aikaa! Se piristää mua, koska sun tyyli on semmoinen, joka uppoaa muhun aivan täysillä. 😄 Mutta lukijoiden määrä kulloinkin on kyllä mysteeri.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti