Onko tämä joulusiivous?

 Joskus minullekin, hyvin harvoin, tulee fiilis, että nyt pitäis siivota. Yleensä ne ohimeneviä mielenailahteluja, jotka pakenevat nopeasti. En jää asian kanssa vellomaan, annan vain olla. Helpompi on karjua muille perheenjäsenille,  miten paskasta täällä on. Se kuolaava pehmolelu olikin yksi koirista, se oli vain unohtunut lelukasan alle.

Sitten sovitaan päivä. Jännästi miehelle tulee juuri ylitöitä ja teinille muuta menoa.  Nyt ajattelin yllättää. Töistä tullessa, mietin miten markkinoisin tämän loistoidean. Päätin, että on vain paras uhkailla joululahjoilla.

Ja nyt alkaa väsytystaistelu. Kuka on ovelin, kuka syö pisimpään, kellä tärkeä puhelu. Just iski se kakkoshätä ja vessassa menee tunti. Ainut joka on ollut harjan varressa jo kotiin tultua, on uhmaikäinen. Maksaisin palkkaa, mutta harmikseni, hän ei vielä tuosta rahasta ymmärrä mitään.

Ja jotta oisi kaikilla mukavempaa, ensin raivataan kaikki tavarat paikoilleen. Teini kysyi, millon meille on tullut tällaiset korit eteiseen. Viisi vuotta sitten. Jännittäväksihän tämän pelin tekee se, mikä kaapin ovi ei enää pidä ja homma räjähtää takaisin lattialle. Uhmaikäinen on vaihtanut harjan leluihin, vaikka sanoin, että työsopimuksessa ei sallita omia taukoja. Kesken siivouksen poikkeaa sisko ja toteaa, että onpa teillä siistiä. Jep, eteisestä olkkariin oli paljastunut selvä polku. Kodinhoitohuoneesta, enpä sano mitään.

Meidän koirat on varmaan allergisia tolulle. Aina kun pestään lattiat, joku oksentaa lattialle. Näin jo koiran ilmeestä, että se on vissiin oiva mahantyhjennys päivä ja hymyilin. Siihenhän se jalkojen juureen ruilautti. Hah, huijasin. Tänään vasta raivataan, jotta huomenna voi oikeesti siivota. Ei pidä ennakoida.

No onko tämä se kuuluisa joulusiivous. Ei ole ei. Ei ole jouluverhoja, ei koristeita, ei kynttilöitä. Mutta on puhdasta. Teinikin olen lopettanut tuloksettomana joka jouluisin: äiti, laitetaanko joulukoristeita. Jos nyt jostain sitä joulumieltä pitää hakea, niin kukaan ei ole oksentanut puhtaalle lattialle. Vielä.

Kommentit