Uskolliset ystävät

 "Vieläkö on banaanikärpäsiä? Ja vieläkö jossain pirulainen, pörrää ja lentää paholainen.

Vangita kärpäspaperilla voi, vieläkö iltakahvilla surina soi?"

Uskollisia ovat. Ovat seurana aamulla kahvikupin reunalla, toivottavat hyvää yötä illalla korvan juuressa. Osallistuvat mielellään ruuanlaittoon ja osa on jopa niin kiinnostuneita, että putoavat reunalta soppaan. Pelastaahan ne raukat sieltä pitää. Pysyvät hyvin hengissä, kun ei vaan vahingossakaan vie biojätteitä kompostiin.

Yksi päivä ajattelin vaihtaa blogin kansikuvan omenankuoreen. Annoin kuorien rauhassa kuivua pöydällä. No ne änki koko ajan kuvaan. Siirsin, seurasivat perässä. Kielsin, tulivat silti. Uhkailin, vähän aikaa kiertelivät, mutta ei, siihen ne vain laskeutuivat. Sama kuin sanoisi uhmaikäiselle haluavansa olla hetken rauhassa.

Vaikka mökin lämpötila on ollut mallia kahdet villasukat, toppahousut ja neljä paitaa, nakuna ne pistää menemään. Olen kuullut, että joillakin tämä on loppukesän riesa. Meillä ovat niin tyytyväisiä elämäänsä, että säilyvät hengissä ympäri vuoden. 

Olen minä yrittänyt tarjota niille etikkaa ja hyväntuoksuista astianpesuainetta. Ymmärrän kyllä, että ei maistu. Reunalla kököttävät ja miettivät, onko nää pikkujoulut, joihin kannattaa osallistua. Yksi päivä laitoin sit kärpäspaperin roikkumaan. Käy muuten hienosti joulukoristeesta, jos laittaa kausivalot. Jotenkin niin eläväinen asetelma. 

Näihin bileisiin ne osallistuivat mielellään. Oli jopa niin tunkua, että kaikki ei mahtunut sisään. Ei tosin tietoakaan turvaväleistä, siellä ne vierivieressä jammaili. Kovin on ollut tänään hiljaista aamukahvilla, liekkö heillä krapula.

 

 

Kommentit